بهترین کتابهای دنیا چه داستانی آنقدر قدرتمند است که در ذهن همه جاودانه شود؟ بهترین کتابهای دنیا چه ویژگیهایی دارند؟ اصلا در دنیای پر از کتاب، چگونه میتوان عناوین برتر را انتخاب کرد؟ تمام این سوالات از ذهن افراد کتابخوانی میگذرد که همیشه به دنبال تجربهی شیرین مطالعهی یک داستان ماندگارند. این جستجو، بهمثابه یک ماجراجویی است که هر کرم کتابی را به وجد میآورد.
کتابها پلهایی از ذهن بینهایت ما به دنیاهای دیگرند، به دنیایی از دانش، خیال و تجربه. رفقای خاموشی که به ما کمک میکنند تا خودمان را بهتر بشناسیم و جهان اطرافمان را بهتر درک کنیم. آنها برای هر فرد، معنای متفاوتی دارند. برای برخی پناهگاهی امن هستند و برای برخی دیگر، پنجرهای رو به دنیای ناشناخته. با ما همراه باشید تا به دنیای شگفتانگیز بهترین کتابهای دنیا قدم بگذاریم.
بهترین کتابهای دنیا | 5 کتاب که نباید خواندنشان را از دست بدهید
1. کتاب صد سال تنهایی (One Hundred Years of Solitude)
- نویسنده: گابرل گارسیا مارکز
- اولین سال انتشار: 1967
کتاب صد سال تنهایی یک رمان کلاسیک و شناختهشده در سطح بینالمللی اثر نویسندهی کلمبیایی، گابریل گارسیا مارکز است. گارسیا مارکز در سال 1982 به خاطر رمانها و داستانهای کوتاه خود، برندهی جایزهی نوبل ادبیات شد. تا کنون بیش از 50 میلیون نسخه از «صد سال تنهایی» بهعنوان یکی از بهترین کتابهای دنیا به 46 زبان مختلف فروخته شده است.
رمان حماسی گارسیا مارکز، صد سال را از دریچهی یک دهکدهی خیالی به نام ماکوندو – که نام آن در بسیاری از آثار این نویسنده به چشم میخورد – و یک خانوادهی خیالی به نام بوئندیا بررسی میکند. او در این کتاب کلمبیای پسااستعماری را به تصویر میکشد که با طاعون، جنگ داخلی، استثمار شرکتهای خارجی و تنشهای ناشی از تاثیر مدرنیته دستوپنجه نرم میکند. این کتاب یک اثر مهم در توسعه تکنیک رئالیسم جادویی است که معمولا از روایت و تصویرسازی خیالانگیز استفاده میکند اما این جنبههای جادویی را با عناصر واقعگرایانه در هم میآمیزد.
این تکنیک روایی در ادبیات آمریکای لاتین در دهههای 1960 و 1970 رایج بود؛ زمانی که ترجمههای داستانهای کوتاه و رمانهای این منطقه به صحنه ادبی جهانی راه یافتند. «صد سال تنهایی» یکی از بهترین کتابهای دنیا است که یک شجرهنامه خانوادگی گسترده را به تصویر میکشد و داستان پنج نسل از یک خانواده را روایت میکند و در عین حال نسخهای خلاصه از تاریخ کلمبیا را ارائه میدهد.
تا کنون دو اقتباس سینمایی و تلویزیونی از این کتاب صورت گرفته است. یکی فیلم ژاپنی «وداع با کشتی» (Farewell to the Ark) و دیگری سریال «100 سال تنهایی» (100 Years of Solitude) که قرار است در سال 2024 پخش خود را آغاز کند.
. گتسبی بزرگ (The Great Gatsby)
- نویسنده: اف اسکات فیتزجرالد
- اولین سال انتشار: 1925
بهترین کتابهای دنیا «گتسبی بزرگ» یک رمان داستانی به قلم نویسنده آمریکایی اف اسکات فیتزجرالد است که در سال 1925 منتشر شد. این داستان که از تجربیات فیتزجرالد در عصر جاز در دهه 1920 الهام گرفته شده است، شکوفایی و لذتجویی آن دوران را از طریق گروهی از شخصیتها که در شهرهای خیالی وست اگ و ایست اگ در جزیره لانگ آیلند ساکن هستند، به تصویر میکشد.
با وجود واکنش سرد منتقدان و مخاطبان پس از انتشار، بسیاری از اندیشمندان مدرن «گتسبی بزرگ» را بهعنوان یکی از بهترین کتابهای دنیا در مجموعه رمانهای بزرگ آمریکایی قرار میدهند و آن را یک اثر کلاسیک میدانند.
راوی داستان، نیک کاراوی، پس از بازگشت از جنگ جهانی اول به جزیره لانگ آیلند نقل مکان میکند. اگرچه او اهل مینهسوتا است، اما پس از جنگ تحمل زندگی در زادگاهش را ندارد و معتقد است که ساحل شرقی جالبتر و هیجانانگیزتر از غرب میانه است. نیک پس از نقل مکان به شهر خیالی وست اگ و شروع کار بهعنوان فروشنده اوراق قرضه، با یکی از فامیلهای دور خود دیزی و همسرش تام بوکانان آشنا میشود.
او در همسایگی مردی ثروتمند به نام جی گتسبی زندگی میکند که همیشه در خانهاش بزم و مهمانی برپاست اما هیچکس نمیداند که این مرد ثروتش را از کجا آورده است. کاراوی بعد از کنجکاویهای فراوان به یکی از مهمانیهای آقای گتسبی دعوت میشود . بعد از آن با استخدام چند کارآگاه سعی میکند تا پرده از راز بزرگ ثروت گتسبی بردارد. در نهایت نیک متوجه ارتباط جالب بین دیزی و گتسبی میشود و داستان شکل دیگری به خود میگیرد.
ناطور دشت (The Catcher in the Rye)
- نویسنده: جی دی سلینجر
- اولین سال انتشار: 1951
بهترین کتابهای دنیا «ناطور دشت» اثر جی دی سلینجر که در سال 1951 منتشر شد، یک کلاسیک آمریکایی است که به طور گسترده بهعنوان یکی از بهترین کتابهای قرن بیستم در دنیا شناخته میشود. این رمان بلوغ و بیگانگی نوجوانان در سالهای پس از جنگ جهانی دوم را به تصویر میکشد. این رمان از دیدگاه ذهنی اول شخص نوجوانی به نام هولدن کالفیلد روایت میشود.
خانواده هولدن او را به موسسهای فرستادهاند، اگرچه او به زودی برای زندگی با برادرش، دی بی به هالیوود میرود. هولدن میگوید میخواهد داستان چگونگی رسیدنش به وضعیت فعلیاش را تعریف کند، که این کار را به شیوهای پراکنده و درونی انجام میدهد که بر مبارزات او با افسردگی، بهویژه پس از مرگ برادرش آلی متمرکز است.
نوزده هشتادوچهار (1984)
- نویسنده: جورج اورول
- اولین سال انتشار: 1949
«نوزده هشتادوچهار» رمان دیستوپیایی جورج اورول یک اثر کلاسیک است. اورول به دلیل انتقاد اجتماعی و سیاسی در نوشتههایش شناخته شده بود. او از سوسیالیسم دموکراتیک حمایت میکرد و با تمامیتخواهی، مواضع سیاسی که در مضامین مشهورترین آثارش دیده میشود مخالف بود.
«نوزده هشتادوچهار» یکی از بهترین کتابهای دنیا و شاهکاری درباره شورش و حبس، جنگ و صلح و آزادی و بردگی است. داستان درباره مردی در اودیسه کابوسوار او است در حالی که یک رابطه عاشقانه ممنوعه را در دنیایی دنبال میکند که توسط دولتهای جنگطلب و یک ساختار قدرت کنترل میشود که نه تنها اطلاعات بلکه افکار و خاطرات فردی را زیر ذرهبین میگیرد.
بهترین کتابهای دنیا «نوزده هشتادوچهار» یک داستان شبحوار پیشگویانه است که در هر زمانی میتوان با آن ارتباط برقرار کرد. این کتاب بدترین جنایات قابل تصور، نابودی حقیقت، آزادی و فردیت را افشا میکند. این کتاب آنقدر در ژانر علمی-تخیلی تاثیرگذار بود که فیلم و سریالهای اقتباسی زیادی از آن ساخته و الهامبخش داستانهای فراوانی شد.
به طور خلاصه داستان کتاب درباره وینستون اسمیت عضوی از حزب بیرونی است که در سال 1984 در لندن زندگی میکند. آینده سیاه است؛ لندن اکنون شهری در کشور اقیانوسیه است که توسط یک حزب توتالیتر سرکوبگر اداره میشود و دائما با ابرقدرتهای جهانی دیگر، اوراسیا و شرق آسیا در جنگ است. وینستون از حزب و چهره نمادین آن یعنی برادر بزرگ بیزار است، اما صحبت کردن یا هرگونه عملی علیه حزب جرمی است که مطمئنا با مرگ روبرو خواهد شد.
بهترین کتابهای دنیا اگرچه حزب قدرت را حفظ میکند، اما اکثریت جمعیت اقیانوسیه را طبقه کارگر تشکیل میدهند که از دید دیگر بخشهای جامعه کثیف و پست توصیف میشوند. با وجود جایگاه طبقاتی پایینترشان، وینستون معتقد است که هرگونه امید برای سرنگونی حزب در کارگر نهفته است. وینستون در این دنیای سیاه که حتی عشق هم یک جرم تلقی میشود، عاشق دختری به نام جولیا است. رابطه آنها در خفا پیش میرود و در این بین به مبارزات علیه حزب هم پرداخته میشود.
جنگ و صلح (War and peace)
- نویسنده: لئو تولستوی
- اولین سال انتشار: 1867
«جنگ و صلح» رمانی تاریخی-تخیلی از نویسنده روسی لئو تولستوی است که برای اولین بار بین سالهای ۱۸۶۵ و ۱۸۶۹ منتشر شد. داستان، اتحادها و جنگهای بین روسیه و فرانسه در آغاز قرن نوزدهم را ترسیم میکند و زندگی شخصیتهایی را دنبال میکند که درگیر رویدادهای تاریخی شدهاند و به بررسی موضوعات کلیدی مانند معنای زندگی، هدف از رنج و تاریخ و اراده آزاد میپردازد.
«جنگ و صلح» یک رمان کلاسیک است که بهعنوان یکی از بهترین و مهمترین کتابهای ادبیات روسیه و دنیا شناخته میشود و بارها برای فیلم، سریال و تئاتر مورد اقتباس قرار گرفته است. تولستوی که چندین بار برای جایزه صلح و ادبیات نوبل نامزد شده است، یکی از پدران ادبیات روسیه و در واقع یکی از بزرگترین نویسندگان تمام دوران محسوب میشود.
بهترین کتابهای دنیا داستان «جنگ و صلح» در سن پترزبورگ سال ۱۸۰۵ میگذرد که در یک مهمانی افراد ثروتمند درباره جنگ ناپلئون در اروپای غربی صحبت میکنند. چندین شخصیت در یک مهمانی شام دور هم جمع میشوند، از جمله پییر بزوخوف، پسر نامشروع یک مرد بسیار ثروتمند. پییر با وجود رفتار دستوپا چلفتیاش باهوش و دوستداشتنی است. آندری بولکونسکی، یک اشرافزاده جوان باهوش و بلندپرواز، دوست قدیمی پییر است. واسیلی کورگین یک نجیبزاده حیلهگر است که برای فرزندانش، آناتول فاسد و هلن زیبا، ازدواجهای پرمنفعت طرحریزی میکند.
خانواده روستوف در شرایط اجتماعی مشابهی قرار دارد. پدر خانواده، کنت روستوف، فرد خوشنیتی است اما در مواجهه با مساله پول همه چیز برایش فرق دارد. ناتاشا روستوا دختر وسط، یک نوجوان جذاب در آستانه بلوغ است. نیکولای روستوف برادر بزرگتر، مردی جوان و عجول است که رویای پیوستن به ارتش را در سر میپروراند. دختر عموی یتیم آنها، سونیا نیز با خانواده روستوف زندگی میکند.
بهترین کتابهای دنیا داستان با تمرکز بر زندگی روزمره شخصیتها، روابط عاشقانه آنها، و تاثیر رویدادهای تاریخی بر زندگیشان پیش میرود. جنگ با ناپلئون، که نقطه عطف رمان است، فرصتی را برای شخصیتها فراهم میکند تا ماهیت واقعی خود را کشف کنند و به رشد شخصیتی برسند.
- کتاب معجزه شکرگزاری اثر راندا برن
- کتاب ملت عشق اثر الیف شافاک
- کتاب صدسال تنهایی اثر گابریل گارسیا مارکز
- کتاب شازده کوچولو اثر آنتوان دوسنت اگزوپری
- کتاب کیمیاگر اثر پائولو کوئیلو
- کتاب راز داوینچی اثر دن براون
- کتاب داستان دو شهر اثر چارلز دیکنز
- کتاب مزرعه حیوانات اثر جورج اورول
- کتاب و آنگاه هیچ کس نماند اثر آگاتا کریستی
- کتاب باشگاه پنج صبحی ها اثر رابین شارما
این مطلب بهترین کتابهای دنیا | 5 کتاب که نباید خواندنشان را از دست بدهید در دستهبندی در سایت اینتربوک منتشر شده است.