دانلود رایگان کتاب کنیز شاهزاده مصر روایتی حقیقی و جذاب از زندگی کلئوپاتر قدرتمندترین زن مصر را در کتاب کنیز ملکه مصر نوشتهی میکل پیرامو بخوانید. شرمیون، کنیز و از دوستان نزدیک کلئوپاتر زندگی پرماجرای او را از کودکی تا زمان مرگ حکایت میکند. رمانی پرفراز و نشیب از زندگی ملکهای که با قدرت و زیباییاش اتفاقات بزرگی را در تاریخ رقم زد.
دربارهی دانلود رایگان کتاب کنیز شاهزاده مصر
بعضی از اسامی تاریخی در نظر ما آنقدر آشنا است که تصور میکنیم صاحبان این اسامی را خوب میشناسیم، در صورتی که عموماً مجموع اطلاعات ما راجع به آنها از بیست سطر تجاوز نمیکند آن هم مشروط بر اینکه توأم با افسانه نباشد.
یکی از اسامی تاریخی که به گوش همه رسیده، نام «کلئوپاتر» ملکهی مصر است. از اواسط نیمهی اول قرن حاضر به این طرف، مؤسسات فیلمبرداری نیز به شهرت این اسم کمک کردهاند، اما چون مؤسسات مزبور بازرگان هستند و میخواهند فیلمهای خود را بفروشند، وقایع تاریخی را طوری با افسانه توأم میکنند که اصالت از بین میرود و در ذهن بیننده، جز «افسانه» باقی نمیماند.
سرگذشتی که در این کتاب با عنوان «خدمتگزار کلئوپاتر ملکهی مصر» به شما ارائه میشود، غیر از آن است که تاکنون در فیلمها به تماشاچیان نشان دادهاند و با اینکه راجع به یکی از معروفترین اسامی تاریخی یعنی «کلئوپاتر» است، برای همه تازگی دارد.
کتاب کنیز ملکه مصر که نام اصلی آن کلئوپاترا ملکه نیل (Cleopatre reine du Nil) است از زبان نزدیکترین فرد به ملکه کلئوپاتر یعنی شرمیون روایت میشود؛ شرمیون بیشتر از آنکه کنیز ملکه باشد، دوست او بود و از کودکی به اصرار کلئوپاتر همراه با او در کلاسهای درس شرکت میکرد و زنی باسواد و دانا بود. روایت شرمیون از دوران کودکی آغاز میشود و زندگی اسرارآمیز کلئوپاتر را تا زمان مرگ بازگو میکند.
شرمیون در تمام دوران زندگی کلئوپاتر حضور داشته و از جزییترین روابط عاشقانه ملکه تا مسائل سیاسی مطلع بوده و آنها را به صورت خاطرات مکتوب کرده است. رمان کنیز ملکه مصر در قالب زندگی کلئوپاتر، به افراد و رخدادهای بزرگ تاریخی نیز میپردازد. ژولیس سزار و آنتونی مارک از شخصیتهای مشهوری هستند که در این روایت حضور دارند و هر دو روابط عاشقانهای با کلئوپاتر دارند.
کتاب کنیز ملکه مصر تنها زندگی روزمره و روابط عاشقانه ملکه را شامل نمیشود بلکه از دوران روم و مصر باستان نیز صحبت کرده و به مسائل سیاسی آن دوران نیز میپردازد. شرمیون به دلیل نزدیکی که با ملکه داشت در محافل و مجالسی شرکت میکرد که هیچ خدمتکاری اجازهی حضور در آنجا را نداشت، بنابراین روایات او مستند هستند.
شرمیون کلئوپاتر را زنی سیاستمدار، باهوش و بسیار زیبا توصیف کرده است که با همین زیبایی و جذابیت خیرهکننده، دو پادشاه روم را به سوی خود کشاند که باعث رقم خوردن جنگهایی در تاریخ شد. کلئوپاتر ابتدا روابط عاشقانهای را با ژولیس سزار و سپس با آنتونی شروع کرد که از هر دوی آنها صاحب فرزند نیز شد. بعد از کشته شدن سزار و آشفتگیهای سیاسی که رخ میدهد، نقطهی اوج کتاب شکل میگیرد.
کتاب کنیز ملکه مصر مناسب چه کسانی است؟
این کتاب علاوه بر اینکه داستانی واقعی و درگیرکننده است، اطلاعات تاریخی فراوانی را نیز در اختیار شما قرار میدهد که بدون شک خواندن آن برای علاقهمندان به روایات تاریخی بسیار جذاب و لذتبخش خواهد بود.
میکل پیرامو (Michel Peyramaure) را بیشتر بشناسیم:
دانلود رایگان کتاب کنیز شاهزاده مصر وی از اولین و بزرگترین رمان نویسهای تاریخ محسوب میشود که در سال 1922 دیده به جهان گشود. او بعد از پایان دبیرستان مدتی در چاپخانهی پدرش کار کرد که در همان جا اولین اشعار خود را سرود؛ بعد از آن به روزنامهنگاری روی آورد. او اولین رمان خودش را در سال 1954 منتشر کرد و یک سال بعد از آن اولین اثر تاریخی خود را روانهی بازار کرد.
پیرامو اکثر کارهایش به تاریخ فرانسه اختصاص دارد و دربارهی بسیاری از شخصیتهای بزرگ تاریخی چون ناپلئون، جوآن، هنری پنجم و … آثاری را به نگارش درآورده است. او جوایز متعددی را دریافت کرده که از جمله آنها میتوان به جایزهی الکساندر دوما، اسجیدیال و جایزه بزرگ ادبیات در سال 1979 اشاره کرد.
کتاب جنایات و مکافات
ذبیح الله منصوری را بیشتر بشناسیم:
پرکارترین مترجم تاریخ ادبیات ایران، ذبیح الله حکیم اللهی دشتی مشهور به ذبیح الله منصوری (Zabih Allah Mansuri) است که در سال 1278 زاده شد و در سال 1365 از دنیا رفت. او علاوه بر ترجمه در نویسندگی و روزنامهنگاری هم دستی بر آتش داشت. منصوری در مدرسهای دوزبانه در سنندج درس خواند و از همان ابتدا زبان فرانسه را به خوبی آموخت. او در سال 1299 به تهران مهاجرت کرد و در همان سالها بود که پدرش را از دست داد. در ابتدا قصد داشت در رشته دریانوردی تحصیل کند اما کمکم به ادبیات و ترجمه روی آورد. در سال 1301 فعالیت ادبی خود را به عنوان مترجم در روزنامهی تازهتاسیس کوشش آغاز کرد و پس از آن با روزنامه و نشریات مختلفی چون اطلاعات، کیهان، ایران ما، خواندنیها، تهران مصور، سپید و سیاه، دانستنیها و… همکاری نمود. ذبیح الله منصوری در طول زندگی پرافتخار خود چیزی در حدود 1200 عنوان داستان، کتاب و مقاله ترجمه و منتشر کرد.
او از پیروان مکتب بسط و اقتباس در ترجمه بود و به پروراندن داستان در ترجمه اعتقاد داشت؛ نکتهای که باعث شده بود بسیاری از منتقدین از جمله رضا براهنی و حسینعلی مستعان نقدهای جدی به او وارد سازند. او علاوه بر مترجمی، نویسنده و روزنامهنگاری پرکار بود. به جرأت میتوان منصوری را یکی از تأثیرگذارترین چهرههای فرهنگی ایران در سالهای 1300 تا 1365 قلمداد کرد. اسماعیل حدادیان مقدم از نگاه ترجمهپژوهی آثار او را شبه ترجمه معرفی میکند. «سینوهه، پزشک مخصوص فرعون»، «خداوند الموت»، «غرش طوفان» و «خواجه تاجدار» از آثار ماندگار و درخشان ذبیح الله منصوری است.
در بخشی از کتاب کنیز ملکه مصر میخوانیم:
من تا آن روز تصور نمیکردم که پیر شده باشم، چون هر مرتبه که نظر به آینه میانداختم، رخسار خود را مثل روز قبل میدیدم. گرچه قدری موهایم _ بهخصوص در طرفین سر _ سفید شده بود، ولی من سفیدی آن مقدار از مو را دلیل بر پیری نمیدانستم و خویش را جوان میدیدم.
در مصر زنها موی خود را رنگ میکردند و زنهای اشراف هر چند روز یک مرتبه رنگ موی سر را مطابق رنگ لباس خود تغییر میدادند و کسی به آنها نمیگفت که پیر شدهاید، در آن صورت برای چه من که شرمیون هستم، برای مقداری موی سفید که در سرم نمایان شده، مضطرب شوم و خود را پیر بدانم؟ اما دو دندان جلوی دهان من افتادهاند و من بعد از دیدن هریسه و شنیدن صدای او از وحشت لرزیدم، زیرا چون هریسه دندانهای جلو نداشت، نمیتوانست درست تکلم کند و کلمات وقتی از دهانش خارج میشدند، طوری به گوش میرسیدند که انسان را متنفر میکرد.
به خود گفتم از این قرار من هم موقع صحبت کردن مثل هریسه حرف میزنم، زیرا دو دندان جلوی دهانم افتادهاند و اگر من مثل هریسه صحبت کنم، وای بر من.
من تصور نمیکردم پیر شده باشم. اطراف من، کسانی که در دورۀ جوانی همسن من بودند، پیر میشدند، ولی من خود را مصون از خرابیِ گذشتِ زمان میدانستم.
فهرست مطالب کتاب
سخنی با همراهان
مقدمۀ مترجم
یک مدعی برای سلطنت مصر
گردش در بزرگترین شهر جهان
بطلمیوس «نیزن» و سرگرمیها و گرفتاریهای او
نمایش حیرتانگیز سیرکبازان
در مسافرخانۀ صور
اسکندریه در آستانۀ هجوم جنوبیها
مدافعین اسکندریه در جنگ بر جنوبیها فائق آمدند
آرسینوهه میخواست جای کلئوپاتر را بگیرد
کلئوپاتر فرماندۀ لژیون اسکندر شد
مشکل تازه و راهحلی که کلئوپاتر ارائه میدهد
چطور ولیعهد مصر ربوده شد؟
سرانجام غمانگیز طفل گمشدۀ کلئوپاتر
کلئوپاتر هفتم، بزرگترین و مجللترین کشتی دنیا
یک جوان موزاییکساز سوری در کاخ سلطنتی
خواب عجیب ملکۀ مصر
نیایش در معبد دلف و راز شگفت زندگی من
بازگشت به اسکندریه و اقامت در خانۀ اموات
ازدواج با تیه جوان سوری
چطور رومیها به اسکندریه آمدند؟
کلئوپاتر در برابر سزار، بزرگترین سردار روم
جنگ هولناک پادشاه مصر و سردار رومی
فاتح رومی و شگفتیهای سرزمین مصر
عزیمت سزار از مصر و اصلاحات بزرگ او
زندگی ملکۀ مصر در روم
قتل فجیع سزار و فرار شتابزدۀ ما از روم
سزار قبل از مرگ دیکتاتور شد و مقام خدایی گرفت
قاتلین سزار و مسئلۀ جانشینی او
یک مدعی برای سلطنت مصر
«آنتوان» زمامدار روم شد
ملاقات آنتوان و کلئوپاتر
آنتوان در مصر، وقایع تازه در روم
آنتوان و اوکتاو امپراتوری روم را تقسیم کردند
نتایج جنگ سردار رومی با ایران و نقش کلئوپاتر در نمایش پیروزی
سفر به فلسطین
جشن پیروزی بزرگ در اسکندریه!
جنگ سرنوشت در آکتیوم
کلئوپاتر در جستوجوی راهی برای رهایی
آخرین نبرد، پیروزی یا شکست؟