کتاب شخصیتشناسی به زبان ساده روانشناسان معتقدند که تعریف دقیق و مورد توافقی درباره شخصیت انسان وجود ندارد اما آنچیزی که از درون فرد منشاء میگیرد و در طول زندگیمان معمولاً ثابت و دست نخورده باقی میماند بخشی از شخصیت ماست. آلبرت الیس رفتار شناس برجسته در تعریف شخصیت به وجود یک الگوی قابل تشخیص در فرد اشاره میکند و آن را اصلیترین بخش شخصیت میداند.
چرا دانستن درباره شخصی اهمیت بالایی دارد؟
شخصیت این توانایی را دارد که روی الگوهای مشخص رفتار، احساسات و احساسات ما تاثیر بگذارد و به نحوه فکر کردن، نگرشهای اجتماعی و جهان بینی ما جهت دهد. علاوه بر این شهودمان نیز میتواند متاثر از شخصیتمان باشد.
شناخت شخصیت کمکمان میکند تا بتوانیم اختلالات و مشکلات مربوط به سلامت روان را راحتتر درمان کنیم، برای مثال ممکن است از نداشتن اعتماد به نفس یا اضطراب بالا رنج ببریم و چیزی که میتواند به روان درمانگر کمک کند تا بتواند روشهای مناسبتری برای بهبود و غلبه بر این اختلالات پیدا کنند شناخت بهتر از تیپهای شخصیتی است.
چگونه به تیپ شخصیتیمان پی ببریم؟
دانلود رایگان کتاب شخصیتشناسی به زبان ساده حال که به اهمیت تیپ شخصیتی پی بردیم باید بتوانیم آن را به خوبی بشناسیم. برای این کار انواع مختلفی از آزمونها وجود دارد که میتوانند کمک کننده باشند. یکی از معتبرترین و شناختهشدهترین آزمونها،ی موجود تست mbti نام دارد. این تست توسط ایزابل بریگز مایرز و مادرش، کاترین بریگز در دهه ۶۰ میلادی طراحی شد.
این دو روانشناس تحت تاثیر آرا و افکار روانکاو برجسته سوئیسی، کارل گوستاو یونگ بودهاند. متدهای دقیق این تست سبب شده است که با وجود گذشت شش دهه هنوز نیز از اعتبار بالایی برخوردار باشد. این آزمون به شکل یک تست پرسش و پاسخ طراحی شده است که در آن آزمون دهنده به سوالات روان سنجی پاسخ میدهد.
در نظریه یونگ، هشت الگوی رفتاری ( کهن الگو) برای انسانها در نظر گرفته شده است، مایزر و بریگز توانستند با تعمیم دادن آن الگوها به الگوهای ذهنی، این نظریه را توسعه دهند و تست mbti را به وجود بیاورند. این تست حول چهار دسته بندی کلی شکل گرفته است که مجموعا ۱۶ تیپ شخصیتی را به وجود میآورد. در این یادداشت قصد معرفی ۱۶ تیپ شخصیتی را نداریم. اما به چهار معیار اصلی اشارهای خواهیم داشت.
۱. برون گرایی یا درون گرایی
۲. حسی یا شهودی
۳. منطقی یا احساسی
۴. قضاوتگر یا ادراکی
ترکیب هر یک از این حالات، تیپهای شخصیتی ۱۶گانه را شکل میدهد.
در ادامه این یادداشت با تعدادی از کتابهایی آشنا میشویم که برای آگاهی نسبت به روانشناسی شخصیت مناسب هستند.
کتاب شخصیتشناسی به زبان ساده
کتاب شخصیت شناسی اثر جرالد متیوز به شناخت و ارزیابی افراد میپردازد که میتوان آن را الگوهای معین و مشخصی از تفکر، هیجان و رفتار تعریف کرد که سبک شخصی فرد را در تعامل با محیط اجتماعی و مادیاش رقم میزند.
به عبارت دیگر شخصیت شامل ویژگیهای نسبتاً با ثبات و پایدار است که در توصیف آنها از صفاتی همچون زودرنج، مضطرب، پر حرف، درونگرا و برونگرا و غیره استفاده میشود.
آنچه که در کتاب میخوانید:
شخصیت شناسی
ارزیابی شخصیت
5 بعد اصلی شخصیت
بیولوژیک
ویژگیهای شخصیت
تاثیرات محیطی
شخصیت شناسی
روانپزشکی
روانشناسی لباس
روانشناسی رنگها
با شخصیت شناسی چگونه زندگی بهتری داشته باشیم؟
شناخت دقیق، مقدمه و شرط لازم ایجاد تغییر در زندگی ماست. در ابتدا باید بتوانیم تواناییها و نقاط ضعف خودمان را به خوبی بشناسیم تا بتوانیم در مسیر بهبود آنها قدم برداریم. شخصیت شناسی به ما کمک میکند تا روابط اجتماعی بهترین داشته باشیم، زیرا با حدس زدن تیپ شخصیتیشان میتوانیم متوجه شویم به چه رفتارهایی حساسیت دارند و از چه کارهایی خوششان میآید. روانشناسی شخصیت در استخدامها و مصاحبهها نیز به کارمان خواهند آمد و میتوانیم راحت تر پیشرفت کنیم.
این مطلب کتاب شخصیتشناسی به زبان ساده در دستهبندی کتاب های رایگان, روانشناسی در سایت اینتربوک منتشر شده است.