دانلود رایگان کتاب بیشعوری نوشتهی خاویر کرمنت، با محوریت روانشناسی، خودشناسی و رفتارشناسی به شما کمک میکند که چگونه به خود بیایید و متوجه شوید که بیشعوری جزو خصوصیات بارز شخصیت شما شده است.
دانلود رایگان کتاب بیشعوری چیست؟
بیشعوری نوعی اعتیاد است که میتواند از الکل و اعتیاد به مواد مخدر هم بدتر باشد. بزرگترین مشکل این دسته از افراد این است که بیشتر آنان ذرهای از بیشعوری آگاهی ندارند؛ البته این همان چیزی بود که دربارهی خود خاویر کرمنت (Xavier Crement) هم صدق میکرد. او با کشمکشهایی که با خودش داشت به این ویژگی درونیاش پی برد و صادقانه بیان میکند که قبلا بیشعور بوده اما به درمان خودش پرداخته است.
امکان دارد که بیشعوری نوعی بیماری باشد و مانند تمام بیماریها برای پیشگیری و درمانش ابتدا باید آن را بشناسید. هر چقدر بیماری دردناکتر و مخربتر باشد، برای شناخت و مقابله با آن باید بیشتر تلاش کنید چه برسد به بیشعوری که از خطرناکترین عارضههای تاریخ بشریت میباشد!
اصلا این فکر را نکنید که بیشعوری حماقت است و بیشعورها آدمهای احمقی هستند، هرگز اینگونه نیست! بیشعورها نسبت به افراد عادی از هوش بالایی برخوددارند و خودخواهی، وقیح بودن، تجاور به حقوق دیگران که از خصوصیات اصلی بیشعوری هستند، از سمت کسانی است که از نظر موقعیت اجتماعی و مالی از مردم دیگر بهتر نباشند، بدتر هم نیستند. حقیقت بسیار دردآور اینجاست که در طول تاریخ، کسانی که بیشترین آسیبها را به جوامع بشریت زدهاند بیشعورها بودهاند.
تا به حال شده از اینکه همسایهتان زبالههایش را در خیابان میاندازد عصبانی شوید؟ یا برایتان پیش آمده که در ادارهای برای گرفتن یک امضا روزها و ساعتها در رفت و آمد باشید تا نتیجه بگیرید؟ آیا احساس میکنید برخوردهای رئیستان با شما مناسب نیست؟ از هم مهمتر رابطه شما با همسرتان چگونه است؟ میخواهید از او جدا شوید و یا آنقدر مغرور و خودخواهید که حتی جرئت جدایی از او را ندارید؟
اگر پاسخ شما به این سوالات مثبت میباشد، کتاب بیشعوری (Asshole no more) برای شما نوشته شده؛ زیرا شما با افراد بیشعور زیادی برخورد دارید و این اثر که از پرفروشترین عناوین در ایران و جهان به شمار میرود دربارۀ پدیدۀ بیشعوری در جوامع کنونی است و به شما یاد میدهد که چگونه با افراد بیشعور برخورد کنید اما اگر پاسخ شما به این سوالات منفی است، به احتمال زیاد خطر جدی شما را تهدید خواهد کرد و خودتان مبتلا به آن هستید!
خاویر کرمنت در این کتاب بیان میکند: آشکار کردن و پذیرفتن ضعفها و اشتباهات خود، برای هیچکدام از شما کار راحتی نیست. من تا مدتها از نوشتن این کتاب و حتی صحبت کردن درباره موضوعات آن میترسیدم، زیرا نمیخواستم تمام جهان متوجه شود که من قبلا آدم بیشعوری بودم!
چه خودتان بیشعور باشید و چه درگیر با آنها، با انتخاب این کتاب حداقل راهنمای خوبی انتخاب کردهاید و قطعا کمک زیادی به شما خواهد کرد. نام هیچ کدام از اشخاصی که در این کتاب آمده، واقعی نیست. هرگونه شباهت شخصیتهای کتاب و اشخاص واقعی غیرعمدی و تصادفی است.
جملات برگزیدهی کتاب بیشعوری:
– همه دوستان خوب من، به من ابراز علاقه میکنند؛ اما تا به حال هرگز نگفتهاند که بیشعور هستم. (وینیفرد)
– فکر نمیکردم که بیشعور باشم. فقط مثل یک فرمانروای زورگو بودم که فقط زمانی راضی میشدم که داشتم حرمت و شادمانی اطرافیانم را ضایع میکردم. (پریسیلا)
– بزرگترین راز خلقت این نیست که چرا خدا جهان را آفریده است؛ بلکه این است که او چرا بیشعورها را تا این حد گستاخ و منفور خلق کرده است. (دیوار نوشتهی پشت یک در، در کلیسای بوستون)
– بیشعوری برای تمام فصول در خیابان و در بیابان چه در سنگر، چه در بندر. (از دیوان اشعار زندگی با بیشعورها)
– گاهی اوقات نیمهشب از خواب میپرم و با تعجب از خودم میپرسم که آیا بیشعورها هم در همان زمانی که انسانهای دیگر تکامل یافتهاند، روی این سیاره بهوجود آمدهاند یا از سیارهی دیگری مثل اورانوس آمدهاند؟ (اریک)
در بخشی از کتاب بیشعوری: راهنمای عملی شناخت و درمان خطرناکترین بیماری تاریخ بشریت میخوانیم:
امروزه اعتراض اجتماعی نسبت به بیعدالتی مد شده است. ابتدا شما خواهید فهمید که جامعه چگونه شما را از چه نظر محبوبش کرده است، روانشناختی یا اجتماعی!
سپس شما اعتراض کرده و اعلام میکنید که خواستار آزادی هستید.
اغلب مردم بهدنبال یافتن جواب منطقی نیستند. عجیب این است که آنها به تبلیغات و شعارهای خودشان هم باور ندارند و به همین دلیل بدون آنکه به آزادی برسند، به اعتراضهای خود ادامه میدهند؛ البته این با کاری که انجام میدهند، مغایرتی ندارد. در بسیاری از موارد «آزادی» در ضمیر ناخودآگاه بیشعور وجود دارد.
پیتر لیلی در مقالهی خود بهنام «فریاد بیشعورها» ریشهی فعالیتهای مدنی بیشعورها را از عربدههای انسان عصر جدید تا بمبگذاری
آنارشیستی قرن نوزدهم تا جنبشهای اعتراضی زمان حال دنبال میکند.
پذیرش اعتراضها بهعنوان حق مدنی میتواند تهدیدی بزرگ باشد که جامعه، در حال حاضر بیشعورها را پذیرفته است.
حقایق زیادی در این هشدار وجود دارد. گروه بسیاری از مردم پیش میآیند و اعلام میکنند: «من بیشعور هستم!»
آنها در تظاهرات اعتراضی سال 1960 قدم در مسیر بیشعوری گذاشتهاند.
کتاب بیشعوری چند جلد است؟
دانلود رایگان کتاب بیشعوری مجموعه کتابهای بیشعوری شامل چهار جلد است و خاویر کرمنت جلد اول این کتابها را در سال ۱۹۹۰ منتشر کرد. پس از آن جلد دوم کتاب در سال ۱۹۹۱ و جلد سوم آن در سال ۱۹۹۴ منتشر شد. نزدیک به بیست سال پس از انتشار سومین جلد از این مجموعه، کرمنت در سال ۲۰۱۵ اقدام به انتشار چهارمین جلد از این مجموعه کرد.
ترتیب جلدهای مجموعه بیشعوری
جلد اول این مجموعه کتاب «بیشعوری بس است دیگر» است. کتاب «بیشعوری تا همیشه» جلد دوم این مجموعه و کتاب «بیشعوری: توطئهی بیشعوری» جلد سوم از این چهارگانه است. جلد چهارم این مجموعه با عنوان «بیشعوری ضد گلوله» در سال ۲۰۱۵ منتشر شده است.
خاویر کرمنت در جلد اول کتاب بیشعوری این مجموعه به بیان ویژگیهای اعتیاد به بیشعوری پرداخته است. پس از موفقیت جلد اول، کرمنت به بررسی افرادی پرداخته است که از درمان بیشعوری خارج شدهاند و این عادت را برای ابد پیشه کردهاند. در جلد سوم دکتر کرمنت به بررسی این نکته میپردازد که آیا زمانی برای متوقف کردن بیشعوری هست؟ دکتر کرمنت که پس از انتشار جلد سوم مجموعهی بیشعوری تا مدتها این مجموعه را پایانیافته فرض میکرده است پس از چندین سال، با انتشار جلد چهارم این مجموعه و بیان این مقدمه که بار دیگر خطر حملهی بیشعورها را حس کرده است نکات تکمیلی دربارهی شناخت و مقابله با افراد بیشعور را برای واکسینه کردن مجدد جهان ارائه داده است.
ورود به بازار کتاب ایران و بهترین ترجمه بیشعوری
دانلود رایگان کتاب بیشعوری کتاب «بیشعوری بس است دیگر» که جلد اول مجموعه کتابهای بیشعوری است برای اولین بار در سال ۱۳۸۶ توسط محمود فرجامی ترجمه شد اما به دلایلی کسب مجوز و انتشار آن تا سال ۱۳۹۳ به طول انجامید. پس از آن افراد زیاد دیگری اقدام به ترجمهی این اثر به فارسی کردهاند. از جمله افرادی که این اثر را به فارسی برگردان کردهاند میتوان به اسحاق احمدی، علیرضا گشتایی و الهام امیریزاده اشاره کرد. در این بین ترجمهی محمود فرجامی که تنها ترجمهی قانونی این اثر است (محمود فرجامی به گفتهی خود حق انحصاری ترجمه و انتشار این کتاب را از ناشر و نویسندهی کتاب خریده است.) همچنان به عنوان پرفروشترین و بهترین ترجمهی این اثر شناخته میشود. ترجمهی اسحاق احمدی از دیگر ترجمههایی است که مورد استقبال مخاطبان قرار گرفته است.
جملاتی از متن کتاب بیشعوری
به طور معمول هر کاری که یکجوراهایی به قانون مرتبط میشود، بهویژه اگر با نظارت و اجبار هم همراه باشد، بیشعورسازی را در خودش احساس میکند، اما بیشترین میزان خطر ابتلا در شغل ممیزی مالیات دیده میشود، بهنحویکه شاغلان این حرفه بعد از چند ماه به این باور میرسند که پسوند اسمشان چیزی نیست جز: «بیشعور».
نتایج تحقیقات در این زمینه بیانگر این است که در میان کسانی که مدرک دکترای روانپزشکی دارند هم تعداد زیادی بیشعور وجود دارد. یکی از تحقیقات خوبی که در این زمینه به ما کمک میکند که به بررسی بیشعورها بپردازیم، تحقیق دکتر اچ. ام. رُیید است. دکتر رُیید ثابت میکند که بیشعورها همیشه چشم طمع به مقام و قدرت دارند. او در تحقیقات خودش هیچ سیاستمدار، موعظهگر یا پزشکی را پیدا نکرده که به خاطر سیاست، وعظ یا طبابت بیشعور شده باشد، بلکه آنها به خاطر بیشعوریِ خودشان به سمت شغلهایی رفتند که بتوانند با احاطه و سلطهی کافی به روی مردم، و البته با وجود حقارت، بر آنها حکم برانند.
دانلود رایگان کتاب بیشعوری مثل بسیاری از بیماریها، بیشعوری هم ممکن است ارثی باشد. خیلی از بیشعورها، بیماریشان از پدر یا مادرشان بهشان رسیده. البته بعضی از فرزندان افراد بیشعور آنقدر از رفتار بیشعورانهی والدینشان متنفر میشوند که از هر خصوصیت بیشعورانهیی پرهیز میکنند، اما متاسفانه بیشترشان به این ویروس بیشعوری آلوده شده و مثل والدینشان یک بیشعورِ لعنتی و کوفتی میشوند.
یکی از آسانترین راههای شناسایی بیشعورها، تحقیق روی خصوصیات جاهطلبانهی کوفتیشان است. بیشتر بیشعورها از روی رفتار تهاجمی و اخلاق رییسمآبانهشان تابلو میشوند. اگر با گردنکلفتی و ترساندن دیگران نتوانند کارشان را به سرانجام برسانند، دست به دامن دوز و کلک میشوند یا قانون را طوری دور میزنند که نتیجهاش به نفعشان رقم بخورد. در مواقع ضروری، اهل داد و فریاد یا مظلومنمایی هم هستند. نیکیتا خروشچف۴ وقتی با لنگه کفش روی میز سازمان ملل کوبید و اعلام کرد که غربِ[ وحشی و سرمایهداری ]را به خاک میسپرد، یکی از نمونههای عینی بیشعوری در مقیاس جهانی بود.
وقتی که بیشعوریِ بیشعورها بهشان یادآوری شود و بهشان بابت رفتارشان تذکر داده شود، بلافاصله در قامت یک طلبکار، شروع به انکار میکنند؛ یعنی شروع میکنند به انتقاد از کسی که گفته بالای چشمشان ابرو است و بهاش میگویند که آدم وقیح و نمکنشناسی است. اگر هم نتوانند هیچکدام از این کارها را انجام بدهند، به سیمِ آخر میزنند و میگویند که همه علیهی آنها توطئه کردهاند و آنها بیگناهاند. (لعنتیها همیشه توهمِ توطئه را توی آستینشان دارند. )
مسالهی انکار بیشعوری هم مثل انواع اعتیادها یک مسالهی مهمی است. بیشعورها نمیپذیرند که باید مسوولیتپذیر باشند یا دستکم زیر حرفشان نزنند و اشتباهاتشان را قبول کنند. بدتر از همه اینکه حتا حاضر نیستند قبول کنند که بههرحال به عنوان یک انسان وظایفی دارند که باید به آنها عمل کنند و به آنها پایبند باشند.
بدیهی است که همچین آدمهایی با یک روش معمولی درست نمیشوند. بیشعورها برای خودشان قواعد نانوشتهیی دارند که بر طبق همان هم رفتار میکنند. برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
– برای دیگران مشکل به وجود میآورند.
– نیازی به ریشهیابی مشکلات ندارند؛ چون همیشه یکی را پیدا میکنند که تقصیرها را بیاندازند گردنش.
– کوتاه نمیآیند. همهی خطاها را پشت نقابی از وقاحت و رذالت مخفی میکنند؛ چراکه هر چه جرمت بزرگتر باشد باید پرروییت هم بیشتر باشد.
– همهی قوانین در نظر آنها برای این به وجود آمدند که نقض شوند، اما این حق فقط انحصارا برای آنهاست. اگر کس دیگری این کار را انجام بدهد وای به حال و روزش.
– اگر از قانونی خسته شوند مطابق نیازشان یکی دیگر میسازند، اما به محض آنکه به خواستهشان رسیدند همان را هم خیلی راحت زیر پا میگذارند.
– تردیدی به خودشان راه نمیدهند که هر چه که اراده کنند بلافاصله باید آماده شود.
فهرست مطالب کتاب بیشعوری
مقدمه دانلود رایگان کتاب بیشعوری
بخش اول: بیشعور کیست و چگونه ممکن است یک نفر بیشعور باشد
فصل اول: سرگذشت فِرِد
فصل دوم: دیگر سرگذشتها
فصل سوم: تعریف بیشعوری
فصل چهارم: ماهیت بیشعوری
فصل پنجم: شدت بیشعوری
بخش دوم: انواع بیشعورها
فصل ششم: بیشعور اجتماعی
فصل هفتم: بیشعور تجاری
فصل هشتم: بیشعور مدنی
فصل نهم: بیشعور مقدس مآب
فصل دهم: بیشعور عصر جدید
فصل یازدهم: بی شعور دیوان سالار
فصل دوازدهم: بیشعور بیچاره
فصل سیزدهم: بیشعور شاکی
بخش سوم: وقتی جامعه بیشعور میشود
فصل چهاردهم: تجارت به مثابه بیشعور
فصل پانزدهم: دولت به مثابه بیشعور
فصل شانزدهم: بی شعوری به مثابه مذهب
فصل هفدهم: خواندن، نوشتن و بیشعوری
فصل هجدهم: بیشعوری در رسانه؛ یک اپیدمی واقعی
بخش چهارم: زندگی با بیشعورها
فصل نوزدهم: کار کردن با بیشعورها
فصل بیستم: وقتی یک دوست بیشعور است
فصل بیست و یکم: ازدواج با یک بیشعور
فصل بیست و دوم: بیشعور مادرزاد
فصل بیست و سوم: فرزندان والدین بیشعور
بخش پنجم: راهِ نجات
فصل بیست و چهارم: مسیر بازسازی و درمان
فصل بیست و پنجم: وسایل درمان
سخن پایانی
این مطلب کتاب بیشعوری در دستهبندی کتاب های رایگان, فلسفه،سیاست و جامعه در سایت اینتربوک منتشر شده است.